sobota, 11 kwietnia 2015

Placuszki naleśnikowe z owocami

Składniki:

  • więcej, niż 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka roztopionego, przestudzonego masła
  • 2 łyżki oleju
  • truskawki, borówki
  • miód, dżem
  • cukier puder
Sposób przygotowania:

1. Do miski wsypać mąkę, dodac mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukiermasło, pokrojone owoce (borówki w całości).
2. Dokładnie wymieszać.
3. Smażyć na rozgrzanym wcześniej oleju z obu stron do zrumienienia.
4. Podawać z miodem lub cukerm pudrem i dżemem.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz